Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Exotische kippenpoten met wilde rijst
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur
Ingrediënten
6 kippenpoten, 12 gedroogde pepers, 2 g kerriepoeder, 2 g koenjit (geelwortel), 2 g kummel, 8 g gepelde verse knoflook, 300 g gehakte uien, 2 el sesamolie, zout, ½ el suiker, 4 dl kokosmelk of santen, ¼ l blik gepelde tomaten en 1 el fijngehakte verse koriander
Bereiding
* Week de pepers in een beetje water in een kom
* Gebruik de vijzel voor het mengen van de kerrie, de koenjit, de kummel en de pepers
* Voeg ook de knoflook en de uien toe
* Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de kruidenpasta
* Bak hierin de kip rondom goudbruin en voeg dan een beetje zout toe
* Bestrooi met de suiker en blus met de kokos en de tomaat
* Sluit de pan en stoof de kip 50-60 minuten of plaats deze in een voorverwarmde oven op 160°c
* Keer de kip regelmatig en serveer de kip in een verwarmde schaal
* Kook de saus even in en voeg de koriander toe
* Lekker met gemengde groenten, witte en wilde rijst
Serveertip
Lekker met gemengde groenten, witte en wilde rijst
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© www.kiprecepten.nl
Bron: www.poelier.nl