Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Frisse citroen & knoflook kipfilet (of parelhoenfilet)
Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
4 kipfilets (of parelhoenfilets), 1 takje rozemarijn waarvan u de naaldjes fijn hakt, 1 citroen geperst en de schil geraspt, 2 tenen knoflook geperst, 1 tl grof zeezout, 1 tl witte peper, 2 el olijfolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang, 1 snijplank, 1 citruspers, 1 knoflookpers, 1 mengkom, 1 garde, 1 koksmes.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat de kipfilets er 30 minuten in marineren. Hoe langer hoe lekkerder! Haal de kipfilets uit de marinade en dep ze af. Grill ze vervolgens 4 - 5 minuten per kant. Probeer een mooi ruitjes patroon te maken. Na het grillen besprenkelen met wat olijfolie.
Tip
Voor wie zijn kip pikant wil eten: voeg een tl sambal toe.
Serveertip
Maak er een mooie risotto met asperges bij. Wijntip: een frisse witte Italiaanse Soave wijn.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl