Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gehaktballetjes met bier
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
600 g kipgehakt, boter, 1 komkommer, peper, zout, 3 sjalotten, flesje geuzenbier, tijm, rodebessengelei, wijnazijn, maizena.
Bereiding
Maak balletjes van het gehakt. Doe boter in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin. Schil de komkommer, snij deze in de lengte door, verwijder de pitten en snij in schijfjes. Laat de komkommer in een klontje boter stoven en kruid met peper en zout. Haal de balletjes uit de pan. Doe er een klontje boter in en fruit in dit braadvocht de verkleinde sjalotten. Giet het bier erbij, voeg de balletjes en tijm toe. Laat het geheel sudderen. Roer er op het laatst rodebessengelei en een scheutje wijnazijn door. Bind de saus met maizena en maak zonodig op smaak af met peper en zout.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl