Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gerookte kip - standaardtip
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenBereiding
Vleeswaren gerookt aangeboden. Na een pekelbad worden de producten gerookt en daarna gaar gekookt. De rooktijd is afhankelijk van het te roken deel en de gewenste rookkleur. Gerookt pluimveevlees wordt graag gebruikt als onderdeel van een voorgerecht, salade of borrelgarnituur. Ook verwarmd als onderdeel van een hoofdmaaltijd kan gerookt pluimveevlees voor een verrassende variatie zorgen.
Tip
Gerookte kip, mango chutney, in reepjes gesneden ijsbergsla tussen sesambolletje.
Serveertip
Gerookte drumsticks, kippenvleugels en gerookte kalkoenvleeswaren als onderdeel van borrelgarnituur.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl