Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gevulde kipfilets met pancetta
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten
Ingrediënten
4 kipfilets, 200 g pancetta, 250 g ricotta, 2 tenen knoflook uitgeperst, sap van 1 citroen, zest van een ½ citroen, 6 salieblaadjes fijngesneden, peper & zout, olijfolie,
16 cherry-trostomaatjes geroosterd, 1 el citroentijm fijngesneden
Bereiding
1. Maak eerst de vulling. Doe de ricotta in een kom en voeg de fijngesneden salie, zest en sap van de citroen en de uitgeperste knoflooktenen eraan toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper & zout.
2. Snij nu de kipfilets aan de zijkant open en wrijf ze goed in met peper & zout. Leg dan je vulling op elke kipfilet en klap die vervolgens dicht.
3. Leg de gevulde kipfilet nu op 3 plakken pancetta en rol hem daarin.
4. Doe dit met alle kipfilets en bak ze vervolgens op zacht vuur langzaam om en om, tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
5. Ondertussen heb je de trostomaten bestrooid met olijfolie, peper & zout en citroentijm; dan laat je die 8 minuten roosteren in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveertip
Snij de kipfilets in schuine plakken en serveer ze met de geroosterde cherry-trostomaten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© KIP - Uitgeverij Becht - Claartje Lindhout
Bron: www.poelier.nl