Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gevulde kipfilets
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 dubbele kipfilets, 1 kuipje zachte roomkaas, 4 plakjes ham, cocktailprikkers, 3 el bloem, zout, peper, 1 ei, 4 el paneermeel en 50 g boter.
Bereiding
Plet de kipfilets tussen plasticfolie op een plank. Bestrijk de binnenkant met de kaas en leg hierop de ham. Klap de filets dubbel en steek het geheel vast met cocktailprikkers. Haal de filets door een mengsel van de bloem, zout en peper. Klop het ei los in een diep bord. Wentel de kip door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de kip aan beide zijden lichtbruin en gaar. Reken ± 8 minuten per kant op een niet te hoge stand van de warmtebron.
Tip
Vervang kipfilets door ongepaneerde kipschnitzels.
Serveertip
Kip met gekookte broccoli en gegratineerde aardappelpuree.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl