Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Grillkipsalade
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
300 g gaar kippenvlees, ½ l blik maïs, bieslook, ½ l blik doperwten, 1 rode paprika, 4 el kwark, 2 el mayonaise, ½ el kipkruiden, 1 tl citroensap, zout en peper .
Bereiding
Maak een sausje van de kwark, de mayonaise, de kruiden en het citroensap. Voeg het kleingesneden kippenvlees, de uitgelekte maïs, de doperwten en de kleingesneden paprika toe. Meng het geheel en maak de salade op smaak af met zout en peper.
Tip
Maak kipsandwiches: leg op een sneetje brood een blaadje sla en hierop de kipsalade. Het tweede sneetje er bovenop en snijd het geheel schuin door.
Serveertip
Schep de salade in een glazen schaal en garneer met de fijngeknipte bieslook.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl