Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Hele kip – standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 kip van ± 1 kg, zout, peper, paprikapoeder, 50 g boter en 1½ dl tomatensap of bouillon.
Bereiding
Bestrooi de kip aan binnen- en buitenkant met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Braad de kip met de deksel schuin op de pan gedurende ± 60 minuten. Voeg zonodig een scheutje water toe en keer de kip regelmatig. Maak jus door het vocht al roerende aan de bakboter toe te voegen en roer de aanbaksels los.
Tip
Snijd de kip in vieren vóór het bakken en braden en gebruik kipkruiden.
Serveertip
Kip met gekookte sperzieboontjes, komkommersla en gekookte krieltjes met gehakte peterselie.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl