Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Indiase kippenstoof
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur
Ingrediënten
1 kg kippendijen, 1 tl kummelzaad, 1 tl korianderzaad, 40 g gember, 1 tl chilipoeder, 1 tl bruine suiker, 4 kruidnagel, 1 Spaanse peper, 1 kaneelstok, 2 tenen knoflook, 2 tl azijn, sap en zest van 1 citroen, 4 el olijfolie, 4 el kippenbouillon, Bulgaarse yoghurt, 1 el koriander grofgesneden, 1 el munt grofgesneden
Bereiding
1. Wrijf de kippendijen in met peper & zout.
2. Doe ze in een kom en voeg dan kummelzaad, korianderzaad, gember, chilipoeder, bruine suiker, kruidnagel, kaneel, knoflook, azijn en citroensap en -zest toe. Meng dit alles goed om, dek de kom af en laat het minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Hoe langer de marinade, hoe intenser de smaak.
3. Zet een stevige braadpan op het vuur en laat hierin de olijfolie heet worden
4. Dan haal je de kippendijen uit het vocht en braad je die om en om aan in de hete pan. Als de dijen goudbruin zijn, voeg je het vocht toe. Laat het minimaal 10 minuten op het vuur pruttelen.
5. Doe nu de kippenbouillon en de Bulgaarse yoghurt erbij en laat het minimaal 8 minuten doorpruttelen. Let op dat het vuur laag staat. Als de saus te warm wordt, gaat hij schiften.
6. Haal de kip van het vuur en garneer hem met de grofgesneden bladpeterselie en munt.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© KIP - Uitgeverij Becht - Claartje Lindhout
Bron: www.poelier.nl