Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kip in sinaasappelsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
1 kip, 3 dl sinaasappelsap, 1 sinaasappel, 1 dl droge witte wijn, 2 el Grand Marnier (sinaasappellikeur), 1 ui, 1 el aardappelmeel, 50 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Vraag de poelier of hij de kip in vieren wil snijden. Bestrooi de kipdelen met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte ui toe en fruit deze mee. Giet het sap en de wijn in de pan en breng alles aan de kook. Sluit de pan en laat het geheel op een zacht vuur ongeveer 45 minuten stoven. Schil de sinaasappel en snijd deze in partjes. Roer het meel los met de likeur en bind hiermee het stoofvocht. Serveer de kip op een voorverwarmde schaal en schenk de saus er overheen òf serveer deze apart. Garneer met de sinaasappelpartjes.
Tip
Voeg ½ tl kaneel toe aan de saus.
Serveertip
Spruitjes en aardappelkroketjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl