Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kip in tomatensaus met kaneel
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
600 g kipfilets, zout, peper, 3 el olijfolie, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 6 tomaten, 2 tl tomatenpuree, pijpkaneel (± 1 cm), 1 dl kippenbouillon, zout en peper.
Bereiding
Snijd de kipfilets in reepjes en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte uien en de knoflook toe aan de pan en fruit dit mee. Vervolgens de ontvelde tomaten in partjes, de tomatenpuree, de kaneel en de bouillon erbij. Stoof dit 15 minuten en maak het gerecht op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg 1 tl suiker toe bij het stoven en bind het stoofvocht met allesbinder.
Serveertip
Kip met gemengde salade en gekookte zilvervliesrijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl