Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kip met luchtige puree uit de oven
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 kip, aardappelpuree, 3 eieren, zout, peper en 25 g roomboter of margarine.
Bereiding
Steek de kip aan het spit en grill deze gedurende ± 60 minuten. Of neem een gegrilde kip van Uw poelier. Houd deze warm in de oven, bijvoorbeeld in aluminiumfolie. Bereid aardappelpuree op de bekende wijze. Splits de eieren met een eierscheider. Roer de dooiers door de puree. Klop het eiwit stijf met een beetje zout. Schep de puree luchtig door het eiwit en vul hiermee een ovenschaal. Leg op de bovenkant enige klontjes boter en plaats de schaal in de oven onder de grill voor een goudbruin korstje.
Tip
Maak een stevige puree van knolselderij. Verwerk hierdoor de eieren op dezelfde wijze.
Serveertip
Heerlijk met gekookte tuinbonen of worteltjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl