Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kip uit het zuiden
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
1 poularde, 3 el olijfolie, 2 uien, zout, peper, 150 g chorizo, 3-4 paprika's, 2 dl droge witte Spaanse wijn, 1 tl suiker en 2 el tomatenpuree.
Bereiding
Snijd de poularde in vieren. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de poularde rondom bruin. Voeg de gehakte uien, zout en grof gemalen peper naar smaak toe en fruit dit mee. Vervolgens de chorizo in blokjes, de kleingesneden paprika's erbij en verwarm dit gedurende 10 minuten. Blus met de wijn, voeg de suiker en de tomatenpuree toe. Stoof het geheel nog ± 60 minuten totdat de poularde gaar is.
Tip
Vervang de poularde door een kip en reken dan een totale bereidingstijd van ± 60 minuten.
Serveertip
Kip met gekookte rijst of pasta en tomatensalade met olijven en Feta kaas.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl