Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipfrittata

Kiprecepten

Kipfrittata

Lunchgerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur Kipfrittata

Ingrediënten

Bij een frittata kun je heel makkelijk van ingrediënten wisselen. Eigenlijk is het een recept om al die overheerlijke kliekjes in je koelkast te verwerken tot een geweldig, nieuw gerecht. Met natuurlijk ook die overheerlijke kip, die niet volledig is opgegaan…...

12 scharreleieren, 2 el olijfolie, 20 g boter, 400 g kippenvlees gaar en zonder botten, 100 g doperwten, 100 g Doré-aardappels gekookt en in blokjes gesneden, 100 g flespompoen geroosterd en in blokjes gesneden, 100 g Parmezaanse kaas geraspt, 100 g belegen boerenkaas geraspt, 1 rode ui fijngesneden, 1 teen knoflook, fijngesneden, ½ Spaanse peper fijngesneden, 2 el bladpeterselie fijngesneden, 2 el tuinkers, peper & zout

Bereiding

1. Kluts de eieren in een grote kom los tot een emulsie. Voeg hier nu het kippenvlees, de Doré-aardappels, pompoen, rode ui, bladpeterselie, doperwten, knoflook, Spaanse peper, belegen boerenkaas en Parmezaanse kaas aan toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper & zout. Let op dat je niet te veel zout toevoegt, want de parmezaan is al erg zout.
2. Zet je koekenpan op het vuur en laat hem goed heet worden; smelt dan de boter met de olie erin. Nu kun je het eimengsel eraan toevoegen en zet je het vuur middelmatig hoog. Roer een paar keer met een spatel het mengsel los en vouw steeds de randen naar het midden toe.
3. Als het een soort van dikke pannenkoek is geworden, zet je het vuur laag en dek je de frittata af met een deksel. Laat het zeker 10 minuten staan.
4. Laat nu een andere koekenpan heet worden en smelt daar een klontje boter in. Leg deze omgekeerd boven op de frittata en draai dan voorzichtig de pan om. Het is handig als je eerst de frittata al hebt losgemaakt met een spatel. Het losmaken lukt ook goed door de pan voor het omdraaien al een beetje heen en weer te schudden.
5. Laat de frittata nog 6 minuten op middelmatig vuur staan en maak af met wat extra geraspte Parmezaanse kaas en tuinkers.

Serveertip

Heerlijk met een groene salade!

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© KIP - Uitgeverij Becht - Claartje Lindhout

Bron: www.poelier.nl

Terug