Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kipkarbonades/dijen/braadsticks - standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 kipkarbonades, kipkruiden, 30 g boter en 1 el olie.
Bereiding
Bestrooi de kip met kipkruiden. Verwarm de boter met de olie in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het geheel gedurende ± 30 minuten. Voeg zonodig water of bouillon toe bij het braden en keer de kip regelmatig.
Tip
Vraag de poelier naar gemarineerde kipkarbonades. Vervang kipkruiden door een mengsel van paprikapoeder, zout en peper.
Serveertip
Kip met gekookte bloemkool, wortelsalade en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl