Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kipkarbonades met champignons en rozijnen
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 kipkarbonades, paprikapoeder, zout, peper, 30 g boter, 1 el olie, 1 teentje knoflook, 200 g grot- of kastanjechampignons, 4 el gewelde rozijnen, 1 klein blikje tomatenpuree en 4 el koffieroom.
Bereiding
Bestrooi de kipkarbonades met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter met de olie in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte knoflook, de champignons in plakjes, de rozijnen, de tomatenpuree en de room toe en stoof dit gedurende ± 25 minuten. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.
Tip
Vervang de kipkarbonades door drumsticks.
Serveertip
Kip met gekookte broccoli, bleekselderijsalade met vruchten en gebakken aardappelpartjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl