Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippebouillon - Kippefond
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
1½ kg soepkip, 2 l water, 1 tl foeliepoeder, 1 ui, 1 wortel, peterselie, selderie, lavas, 1 laurierblad, 1 tl tijm, 6 geplette zwarte peperkorrels en zout.
Bereiding
Trek bouillon van de kip met de overige ingrediënten, behalve zout, gedurende ongeveer 2½ uur (niet koken!). Schuim de bouillon regelmatig af met de schuimspaan. Zeef de bouillon door een vergiet met een schone doek (passeerdoek) of neem een laagje keukenrolpapier. Kook de bouillon in tot ongeveer 1 l vloeistof (kippenfond) en maak deze af met zout en peper.
Tip
Fonds zijn geschikt in voorraad te houden door deze na het goed afkoelen in de diepvries te bewaren.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl