Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippelevers met kerrierijst
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
400 g kippelevers, 350 g rijst, 6½ dl kippenbouillon, 2 el olijfolie, 1 prei, 3 tl kerrie, 2 zoetzure appelen, 1 kuipje zachte kaas van 125 g en 2 eetlepels peterselie.
Bereiding
Kook de kippelevers volgens het standaardrecept en kook de rijst in de bouillon gaar. Verhit de olie in een braadpan of wok en fruit hierin de prei in ringen met de kerrie. Bak de gehalveerde kippelevers mee. Voeg de kleingesneden appelen, de kaas toe en verwarm dit gedurende 10 minuten. Schep de gare rijst door het kippelevergerecht en bestrooi dit met de fijngeknipte peterselie.
Tip
Serveer de rijst apart en voeg 2 el gehakte walnoten toe.
Serveertip
Kippelevers met kerrierijst en witlofsalade.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl