Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippelevers - standaardrecept
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
400 g kippelevers, water, 25 g boter, zout en peper.
Bereiding
Breng de kippelevers in ruim water aan de kook en laat ze 1 minuut koken. Doe de levers in een vergiet, spoel ze af onder ruim koud water en laat de levers uitlekken. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de levers rondom bruin. Bestrooi de levers met zout en peper.
Tip
Voeg bij het bakken uiringen en gesneden gember toe.
Serveertip
Kippelevers, gekookte broccoli en gekookte zilvervliesrijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl