Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippeleversticks – borrelhapje
Lekkernij bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
500 g kippelevers, 500 g ontbijtspek of bacon in lange reepjes, 30 g boter en 1 el olie, ananasstukjes, bigarreaux (Franse kersjes in suikerstroop), mandarijnpartjes en cocktailprikkers.
Bereiding
Kook de kippelevers volgens het standaardrecept en laat ze afkoelen. Wikkel de kippelevers in het spek en zorg ervoor dat dit goed aansluit. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de levers rondom bruin. Keer ze regelmatig en neem de kippelevers dan uit de pan. Steek de kippelevers op een cocktailprikker samen met wat vruchtjes.
Tip
Vervang ontbijtspek of bacon door katenspek.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl