Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippenbout met wortel en takje groen
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 grote kippenbouten (poten met rugstuk), 1 worteltje, takjes peterselie, 2 tl kipkruiden, 8 lange repen katenspek, 20 g boter of margarine, 1 el olie, 1 dl rode wijn of bouillon, 1¼ dl slagroom of crème fraîche en fijngeknipte peterselie.
Bereiding
Trek het kippenvel aan één zijde voorzichtig los. Verdeel de wortel in plakjes en takjes groen over het vlees en leg het vel terug. Bestrooi de kip met de kruiden en wikkel de bout in het spek. Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats een deksel schuin en braad het geheel gedurende ± 50 minuten, afhankelijk van de grootte. Voeg na 20 minuten de wijn toe. Neem de kip na de braadtijd uit de pan en houd ze warm (oven of aluminiumfolie). Roer de room in de pan, kook dit even in en voeg de peterselie toe.
Tip
Vervang kippenbouten door kleinere kippenpoten en reken dan ± 45 minuten stooftijd.
Serveertip
Heerlijk met gekookte worteltjes, aardappelen of couscous en een droge witte wijn uit Portugal.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl