Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippenbouten à l Orange
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 kippenbouten (kippenpoten met rugstuk), paprikapoeder, zout, peper, 45 g boter, 2 oranje paprika's, 3 el sinaasappelmarmelade, ¼ l blik mandarijntjes op sap, 1 dl sinaasappelsap, 1 sinaasappel en aardappelmeel.
Bereiding
Bestrooi de kippenbouten met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg dan de kleingesneden paprika's, de marmelade, de mandarijntjes met het vruchtensap toe en sluit de pan. Stoof het geheel gedurende 50 minuten. Trek voorzichtig snippers van de gewassen sinaasappelschil (geen wit !). Bind het stoofvocht eventueel bij met aangemengd aardappelmeel en garneer met de oranjesnippers.
Tip
Vervang de kippenbouten door 8 drumsticks en reken dan een bereidingstijd van ± 40 minuten.
Serveertip
Kip met bleekselderijsalade, vruchten en gekookte witte/wilde rijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl