Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippenbouten - standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 kippenbouten (kippenpoten met rugstuk), zout, peper en 45 g boter.
Bereiding
Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel ± 50 minuten. Voeg zonodig een scheutje water of bouillon toe en keer de kip regelmatig. Maak jus door water of tomatensap aan het bakvet toe te voegen en roer de aanbaksels los.
Tip
Vraag de poelier naar gemarineerde kippenbouten.
Serveertip
Kippenbouten met gekookte peultjes en gebakken aardappelschijfjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl