Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippenpoten – standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper en 40 g boter.
Bereiding
Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende ± 40-45 minuten. Voeg zonodig een scheutje water of bouillon toe en keer de kip regelmatig. Maak jus door water of tomatensap aan het bakvet toe te voegen en roer de aanbaksels los.
Tip
Bestrooi kippenpoten met Italiaanse kruiden vóór de bereiding.
Barbecuetip: Kook of pocheer kippenpoten gedurende ± 20 minuten in een pan met een ruime hoeveelheid bouillon vóór het roosteren. Opdat de kip tijdens de barbecue ook gaar zal worden. Kip moet altijd gaar worden geserveerd.
Serveertip
Kippenpoten met gekookte spinazie en gepofte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl