Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippenpoten in rode saus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper, 40 g boter, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 dl hotketchup, 2 el suiker, 3 el azijn of citroensap en 1 tl Worcestershiresauce.
Bereiding
Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte uien en de overige ingrediënten toe, sluit de pan en stoof het geheel ± 50 minuten.
Tip
Vervang de kippenpoten door een kip in vieren en reken dan een bereidingstijd van ± 60 minuten.
Serveertip
Kippenpoten met rode saus, gemengde salade en gekookte pasta.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl