Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippenpoten met peperroomsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper, 40 g boter, 1 prei, 1 vleestomaat, 1 zakje peperroomsaus en 3 el slagroom.
Bereiding
Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de prei in ringen en de kleingesneden tomaat toe. Stoof dit ± 40 minuten. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en voeg deze toe aan de braadpan. Verwarm het geheel nog 10 minuten en voeg dan de room, zout en peper naar smaak toe.
Tip
Voeg een kleingesneden gele paprika toe bij het stoven.
Serveertip
Kippenpoten met peperroomsaus, gekookte sperzieboontjes, komkommersla en gekookte zilvervliesrijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl