Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippenpoten met pepersaus en ananas
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 kippenpoten, 1 groene of rode peper, ΒΌ l blik ananas, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el bloem, 100 g boter, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kippenpoten rondom bruin. Voeg de kleingesneden peper, de ui en de knoflook toe. Sluit de pan en braad het geheel gedurende ongeveer 50 minuten. Vervolgens de uitgelekte ananas erbij en de bloem aanmaken met het sap. Bind de saus met de aangemengde bloem. Verwarm deze en maak het geheel op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg 4 el gewelde pruimen of rozijnen toe.
Serveertip
Spercieboontjes en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl