Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippevleugels – standaardrecept friteuse
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht, Lekkernij bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
600 g kippevleugels en frituurvet.
Bereiding
Verwarm het frituurvet tot ongeveer 170ºC - tot de damp er juist vanaf komt - en frituur hierin de kippevleugels bruin en gaar (reken ± 10 minuten). Laat de kippevleugels uitlekken op keukenrolpapier alvorens ze te serveren.
Tip
Plaats aluminium roosterschalen op de barbecue en rooster hierin de kippevleugels bruin en gaar.
Serveertip
Kippevleugels met zigeuner- of pindasaus als borrelhapje.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl