Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippevleugels standaardrecept braadpan
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
600 g kippevleugels, kipkruiden, 35 g boter en 1 el olie.
Bereiding
Bestrooi de kippevleugels met kipkruiden. Verwarm de boter met de olie in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad de kippevleugels bruin en gaar gedurende ± 20 minuten. Voeg zonodig wat vocht toe en keer de kippevleugels regelmatig.
Tip
Vraag de poelier naar gemarineerde kippevleugels.
Serveertip
Kippevleugels met kerrie- of tomatensaus, salades en versgebakken broodjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl