Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kipratatouille
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
500 g kipfilets, zout, peper, 3 el olijfolie, 2 uien, 1 groene, oranje en rode paprika, 1 kleine aubergine, 1 komkommer of courgette, 4 stengels bleekselderij, 2-3 teentjes knoflook, 2 vleestomaten of 4 tomaten, zout, peper en peterselie.
Bereiding
Snijd de kip in blokjes en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de kleingesneden groenten, de uitgeperste teentjes knoflook en de tomaten in vieren toe en stoof het geheel gedurende ± 20 minuten. Maak het geheel op smaak af met zout en peper en bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie.
Tip
Voeg 2 tl Worcestershiresauce toe.
Serveertip
Kipratatouille met gekookte rijst of pasta.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl