Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Maiskip met romige patésaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
1 maiskip, peper, zout, 80 g boter, 100 g room- of wildpaté, ½ rode en ½ groene paprika, 4 el rode port, 1 bekertje slagroom.
Bereiding
Snijd de maiskip in vieren en bestrooi de delen met peper en zout. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Sluit de pan en braad het geheel gedurende 30 minuten. Voeg dan de paté, de paprika's in reepjes, de port en de slagroom toe en stoof dit nog 30 minuten.
Serveertip
Serveer de maiskip met de saus in een verwarmde serveerschaal.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl