Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Marokkaanse kip op stok
Lunchgerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
400 g kippendijen, 1 dl karnemelk, 1 tl gemberpoeder, 1 kleine groene Spaanse peper zonder zaadjes, 1 tl kurkuma (geelwortel), 1 el fijngehakte koriander, 1 knoflook teentje geperst, 1 tl zout, ½ tl zwarte peper, 1 el olijfolie, 1 gele paprika in 8 stukjes.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 4 spiesen, 1 mengkom, 1 barbecuetang, 1 barbeque matig tot heet.
Meng de kurkuma, gember, groene Spaanse peper, koriander en knoflook door de karnemelk. Voeg de kippendijen toe en laat enkele uren in de koelkast marineren (het lekkerste is 1 dag). Spies 4 pennen met de kippendijen en paprika, dep droog en besprenkel ze met de olijfolie. Grill ze op een hete barbecue in 7 - 9 minuten per kant gaar.
Tip
Voeg een snufje kaneelpoeder toe voor een warme smaak.
Serveertip
Serveer er een zelfgemaakte couscousschotel bij. Wijntip: een verfrissende witte Spaanse Rueda.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl