Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Mini kiprollade – salade
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
1 mini kiprollade, 30 g boter en 1 el olie, 400 g ijsbergsla, 1 gele paprika, 4 verse pruimen, 1 appel, 1 peer, 2 el olijfolie, 3 el citroensap of azijn, zout, peper, cayennepeper en bieslook.
Bereiding
Verwarm de boter met de olie in een braadpan en bak hierin de rollade rondom bruin. Braad de rollade vervolgens gedurende 25-30 minuten. Laat de rollade even afkoelen alvorens het netje te verwijderen. Snijd de sla in dunne reepjes en schep dit in een kom. Voeg de kleingesneden paprika, de kleingesneden pruimen, appel en peer in stukjes toe en meng het geheel. Vermeng de olijfolie met het citroensap en maak dit op smaak met de kruiden. Voeg de dressing toe aan de sla en meng dit. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees in dunne plakjes. Leg de rollade op de salade en garneer met de fijngeknipte bieslook.
Tip
Vervang kiprollade door kipvleeswaren in blokjes of reepjes.
Serveertip
Kipsalade tijdens de barbecue met versgebakken stokbrood of croissants.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl