Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Mini kiprollade met abrikozencompôte
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
2 mini kiprollades, 35 g boter, 1 dl vruchtensap, 3 el abrikozenjam, 150 g gewelde abrikozen en 2 tl kaneel.
Bereiding
Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de rollades rondom bruin. Voeg het vruchtensap en de jam toe en braad het geheel gedurende 25 minuten. Neem de rollades uit de pan en laat ze even afkoelen. Voeg de abrikozen en de kaneel toe aan de pan en verwarm dit. Knip voorzichtig het netje los, snijd de rollades in plakken en leg deze terug in de saus.
Serveertip
Serveer hierbij gekookte sperzieboontjes en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl