Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Mini kiprollade - standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
Voor 2 personen: mini kiprollade en 30 g boter.
Bereiding
Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de rollade rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad de rollade gedurende 25-30 minuten, afhankelijk van de dikte en soort kippenvlees. Voeg zonodig wat vocht toe en keer de rollade regelmatig.
Tip
Laat de rollade even afkoelen alvorens het netje te verwijderen. Knip het netje voorzichtig los en verwijder dit. Snijd de rollade in plakjes.
Serveertip
Kiprollade met gekookte bietjes, appelcompote en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl