Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Rijst met kip en ei
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
300 g rijst, ½ l pittige kippenbouillon, ½ tl saffraan of kurkuma, 2 tomaten in partjes, 1 rode en 1 groene paprika in reepjes, 1-2 el Italiaanse keukenkruiden, 2 el olie, 1 dubbele kipfilet, zout, peper, 4 uien of sjalotten, 1 teentje knoflook, 4 hardgekookte/gepelde eieren en sterre- of tuinkers.
Bereiding
Breng de rijst met de bouillon, de saffraan, de tomaten, de paprika's en de kruiden in een kookpan aan de kook. Temper het vuur en laat de rijst op een lage stand in ongeveer 10 minuten garen. Verwarm de olie in een koekenpan. Snijd de kip klein met een scherp en glad mes op een goed te reinigen plank. Roerbak de kip bruin in de olie en bestrooi met zout en peper. Voeg de gehakte uien en de geperste knoflook toe en verwarm dit ongeveer 10 minuten. Snijd de eieren in partjes. Meng de kip en de eieren door de rijst en garneer met de sterrekers.
Serveertip
Lekker met bleekselderijsalade, Gorgonzola of Magor kaas en gepelde walnoten.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl