Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Kiprecepten > Salade rustique met gesauteerde kipfilets & roquefort

Kiprecepten

Salade rustique met gesauteerde kipfilets & roquefort

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur Salade rustique met gesauteerde kipfilets & roquefort

Ingrediënten

2 kipfilets,1 el madera,1 rode ui in ringen gesneden,1 el verse tijm fijngesneden, 1 teen knoflook geplet, peper & zout, 1 el sojasaus, 3 el olijfolie


Bereiding

1. Doe de madera, tijm, knoflook, sojasaus, rode ui, peper & zout en 2 el olijfolie in een kom en meng het met een garde tot een emulsie. Let op: het beste is om langzaam en druppelsgewijs de olijfolie toe te voegen - anders kan het gaan schiften.
2. Snij de kipfilets in lange, dunne slierten, wrijf ze in met peper & zout en leg ze dan voor minimaal een uur in de marinade in de koelkast.
3. Intussen was je de waterkers en de little gem. Laat ze uitlekken; snij dan de little gem in de lengte in vieren en de waterkers in grove stukken.
4. Zet de grillplaat op het vuur en vet hem in met olie. Als hij warm is, zet je de grillplaat lager en rooster je de little gem op je gemak om en om.
5. Terwijl je aan het grillen bent, pof je de cherry-trostomaatjes 7 minuten lang in een voorverwarmde oven op 200°C. Leg de tomaatjes op een ovenschaal of plaat, nadat je ze met olijfolie, peper & zout en tijm hebt bestrooid.
6. Ondertussen maak je de dressing voor de salade. Doe de zure room, wittewijnazijn, sap en zest van 1 limoen, olijfolie, 30 g roquefort en peper & zout in een kom en maal dit met een staafmixer fijn tot een emulsie. Als de dressing erg dik is, voeg je een beetje water toe.
7. Doe nu de waterkers, little gem, tomaatjes en roquefort in een kom. Haal dan de kip uit de marinade en bak hem om en om gaar in een hete koekenpan met olijfolie. Blus af met de marinade. Als de marinade kookt en is ingedikt, is het klaar. Doe de kip met de marinade ook in de kom en meng dit voorzichtig met je vingers door elkaar.

Tip

Deze salade is ook perfect voor de barbecue. Alleen laat je dan de kipfilets heel. De little gem en cherry-trostomaatjes kun je ook prima grillen en poffen op de barbecue. Leg in dat geval de tomaatjes in een zelfgemaakt ‘bootje’ van aluminiumfolie. De marinade van de kipfilets kun je eveneens in zo’n ‘bootje’ doen en dan aan de kook brengen.

Serveertip

Verdeel de salade over de borden en besprenkel die als laatste met de dressing en de tuinkers.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© KIP - Uitgeverij Becht - Claartje Lindhout

Bron: www.poelier.nl

Terug