Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Spaanse kipspiesen
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
600 gram kippendijen in blokjes, 150 gram chorizoworst in blokjes, 1 rode paprika, 1 tl paprikapoeder, 1 teentje knoflook geperst, snufje nootmuskaat, 1 el droge sherry, 1 tl suiker, 2 tl citroensap.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 mengkom, 1 pollepel, 4 spiesen, 1 barbecuetang, 1 barbecue heet.
Meng de sherry met de knoflook, citroensap, suiker, nootmuskaat en paprikapoeder doe daar de kipblokjes bij en laat minstens 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Spies om en om de kipblokjes, de chorizoworst en de paprika. Grill de spiesen op een hete barbecue in 8 tot 10 minuten gaar en serveer direct.
Tip
Spies er een hele champignon of een stuk rode ui bij.
Serveertip
Serveer er een mooie Spaanse witte bonenschotel bij. Wijntip: een heerlijke Spaanse rosé.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl