Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Sticky drumsticks
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
8 drumsticks 30 minuten zachtjes voorgekookt in bouillon, 4 el stroop, 3 tl gemberpoeder, 2 tl sambal, 2 tl koekkruiden, 2 tl barbecuekruiden.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 kwastje, 1 mengkom, 1 pollepel, 1 barbecuetang, 1 barbecue heet.
Verwarm de stroop en voeg daar alle specerijen aan toe, leg de drumsticks op de stroop en bedek ze royaal met de stroop en laat minimaal een uur staan, hoe langer hoe lekkerder. Haal de stroop er voorzichtig af en leg de drumsticks op een matig tot hete barbecue en bestrijk ze regelmatig met de stroop tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
Tip
Voeg Chinese 5 spices toe voor een Chinese smaak.
Serveertip
Serveer de sticky drumsticks met versgebakken frietjes. Wijntip: een frisse Zuid Afrikaanse Sauvignon blanc.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl