Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Thaise gevulde kipfilets
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 kipfilets opengesneden, 1 el Thaise rode currypasta, 1 el garnalen, 1 el fijngesneden lente ui, 2 tl geraspte limoenschil, 2 tl kokosrasp, 1 tl gemberpoeder, 2 tl zonnebloemolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 mengkom, 1 pollepel, cocktailprikkers, 1 barbecuetang, 1 barbecue heet.
Meng de currypasta met de lente ui, limoenrasp, garnalen, kokosrasp, 1 tl zonnebloemolie en gemberpoeder goed door elkaar. Vul de kipfilets met het mengsel en vouw ze dicht met een cocktailprikker en bestrijk ze met de overgebleven zonnebloemolie. Grill ze op een hete barbecue in 7 - 8 minuten per kant mooi gaar.
Tip
Maak dit recept ook eens met kalkoenfilet.
Serveertip
Serveer de Thaise gevulde kipfilets met mihoen. Wijntip: een fruitige witte Viognier uit Zuid Frankrijk.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl