Poelier.nl is een initiatief van:
home  >   Recepten > Kiprecepten > Variatiespiezen met kip van de barbecue

Kiprecepten

Variatiespiezen met kip van de barbecue

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

4-8 kant-en-klare kipshaslicks/-spiezen van uw poelier of metalen spiezen, kipfilets in blokjes, mini kipburgers, ontbeend kippendijvlees in stukjes, 4 el olie, 2 tl BBQ kruiden, sauzen, salades, versgebakken stokbrood, aardappelen en fruit.

Bereiding

Neem kant-en-klare shaslicks/-spiezen met kip of rijg verschillende kipproducten aan spiezen. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Plaats nooit al het vlees tegelijk naast de BBQ. Bestrijk het vlees met een mengsel van de olie met de kruiden alvorens ze op het rooster te leggen. Zorg ervoor dat spiezen regelmatig worden gekeerd en bak ze goudbruin en gaar.

Tip

Steek het houtskoolvuur tijdig aan en zorg ervoor dat het rooster op de juiste plaats (afstand) ligt. Houd aluminiumfolie of speciale BBQ schalen van alufolie bij de hand als het te hard gaat. Kip moet aan de buitenkant goudbruin en van binnen goed gaar zijn alvorens de shaslicks geserveerd kunnen worden. Denk bij regenachtig weer ook eens aan een elektrische of gas- BBQ, tafelbakplaat of gourmetstel. Vervang kip eens door kalkoen of parelhoen.

Serveertip

Lekker met diverse barbecuesauzen, salades, versgebakken stokbrood, gepofte aardappelen (van BBQ) en fruit.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug