Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Zwitserse kip
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
600 g kipfilets, cayennepeper, zout, 35 g boter, 2 sjalotjes, 2 dl witte wijn, 1 dl slagroom, 3 el kippenbouillon en peterselie.
Bereiding
Snijd de kip in reepjes en bestrooi deze met cayennepeper en zout. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Neem de kip uit de pan en houd deze warm (aluminiumfolie). Fruit de gehakte sjalotjes in de pan en voeg dan de wijn, de room en de bouillon toe. Kook dit even in. Voeg de kip weer toe en verwarm het geheel nog 8 minuten. Maak dit op smaak af met zout en peper. Bestrooi het gerecht met de fijngeknipte peterselie.
Tip
Voeg 3 el Cashewnoten toe aan het gerecht.
Serveertip
Kip met gekookte worteltjes, compote en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl