Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten bouillon-ragout > Kippensaus met peper

Recepten bouillon-ragout

Kippensaus met peper

Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten

Ingrediënten

5 dl kippenbouillon, 1 el groene peperkorrels of 10 gekneusde peperkorrels, 1 prei, 1 tl kerrie, 1 tl suiker, 50 g bloem, 50 g boter of margarine, scheutje room, zout en peper.

Bereiding

Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden prei met de kerrie. Voeg de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje, in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de peper en de room toe en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg kleingesneden champignons toe en bestrooi en geheel met fijngeknipte peterselie.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug