Recepten bouillon-ragout
Meer Recepten bouillon-ragout
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Orientaalse kippensoep
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 21-30 minuten
Ingrediënten
1 potje kip in bouillon of maak zelf bouillon van soepkip, 2 grote gehakte uien, 2 tl kerriepoeder, 2 kleine rode paprika in blokjes, 2 dl water, 2 el arachide olie, 2 el gezouten pinda’s, 200 g taugé, 2 tl Chinese sojasaus en 2 tl mierikswortelcrème of wasabi is groen van kleur en pittig
Bereiding
* Laat de kip uitlekken, bewaar de bouillon en schep het vet in de pan
* Roerbak hierin de ui met de kerrie en de paprika
* Blus met de bouillon en voeg het water toe
* Laat dit ca. 10 minuten zachtjes koken
* Verwarm de olie in de koekenpan
* Roerbak hierin de pinda’s, de taugé en het kippenvlees
* Voeg dit toe aan de soep en maak op smaak met de soja en de mierikswortel
Serveertip
Lekker met knäckebröd of goudbruin gebakken stokbrood
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© www.kiprecepten.nl
Bron: www.poelier.nl