Recepten bouillon-ragout

Wildragoût

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

300 g gaar vlees van wild, 3 dl wildbouillon, 1 dl rode wijn, 60 g bloem, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Laat de boter smelten (zonder te bruinen) in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar tot er een "bal" gevormd wordt. Giet de bouillon en de wijn, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg het kleingesneden vlees toe en verwarm dit nog ± 5 minuten. Maak de ragoût op smaak af met zout en peper.

Tip

Maak de ragoût af met een mengsel van room en eidooier. Roer dit los met een beetje warme ragoût en voeg dit al roerende toe aan de inhoud van de pan. Verwarm het geheel nog ± 5 minuten.

Serveertip

Wildragoût met rijst en een stoofschotel van Chinese kool geeft een heerlijke en verrassend snelle maaltijd.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug