Recepten bouillon-ragout
Meer Recepten bouillon-ragout
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Wildragoût
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
300 g gaar vlees van wild, 3 dl wildbouillon, 1 dl rode wijn, 60 g bloem, 50 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Laat de boter smelten (zonder te bruinen) in een pan en voeg de bloem toe. Roer dit door elkaar tot er een "bal" gevormd wordt. Giet de bouillon en de wijn, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg het kleingesneden vlees toe en verwarm dit nog ± 5 minuten. Maak de ragoût op smaak af met zout en peper.
Tip
Maak de ragoût af met een mengsel van room en eidooier. Roer dit los met een beetje warme ragoût en voeg dit al roerende toe aan de inhoud van de pan. Verwarm het geheel nog ± 5 minuten.
Serveertip
Wildragoût met rijst en een stoofschotel van Chinese kool geeft een heerlijke en verrassend snelle maaltijd.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl