Recepten bouillon-ragout
Meer Recepten bouillon-ragout
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Wildsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
2 dl wildbouillon, 50 g vetspek, 1 ui of 2 sjalotjes, 2 worteltjes, 1 tl tijm, 1 tl laurierpoeder, 4 el tomatenpuree, 1 dl rode wijn, 25 g bloem, 30 g boter of margarine, Worcestershiresauce, zout en peper.
Bereiding
Bak het kleingesneden spek uit in een pan. Voeg de boter toe en fruit hierin de kleingesneden uien met de worteltjes in blokjes. Voeg de bloem toe en laat dit lichtbruin worden. Giet de bouillon en de wijn, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg vervolgens de kruiden en de tomatenpuree toe en verwarm dit nog ± 5 minuten. Maak de saus op smaak af met Worcestershiresauce, zout en peper.
Tip
Voeg een druppel tabasco toe voor een extra pittige smaak.
Serveertip
Gebraden fazant of patrijs uit de oven met wildsaus, rode kool met appelcompĂ´te en gegratineerde aardappelpuree.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl