Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten bouillon-ragout > Wildsoep met kerrie en ei

Recepten bouillon-ragout

Wildsoep met kerrie en ei

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

2 eieren, 40 g roomboter of margarine, 1 ui, ½ el kerriepoeder, 1 rode paprika, 40 g bloem, 1 l wildbouillon, kleingesneden gaar wild, 1 eidooier, 1 dl slagroom, enkele druppels tabasco, zout en peper.

Bereiding

Kook de eieren op de bekende wijze hard en laat ze schrikken in koud water. Verwarm de boter in een diepe pan en fruit hierin de kleingesneden ui met de kerrie. Voeg de paprika in stukjes toe en bak deze even mee. Voeg dan de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg het vlees toe en verwarm de soep. Roer de dooier los met de room. Giet dit echter nooit in een hete soep, want dan gaat het schiften. Meng het ei-roommengsel met een beetje warme soep en voeg dit dan al roerende aan de pan toe. Even doorwarmen en niet meer laten koken. Maak de soep op smaak af met tabasco, zout en peper.

Serveertip

Garneer met de gepelde eieren in plakjes. Heerlijk met vers brood.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug