Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Duif met Madeirasaus

Recepten duif

Duif met Madeirasaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 wilde duiven, 2 dl Madeira, 150 g gemengd gehakt, 1 ui, 1 tl tijm, 1 el bloem, 80 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Vul de duiven met het gehakt en bestrooi de buitenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Voeg de gehakte ui, de tijm en de Madeira toe en braad het geheel gedurende ± 35 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip met het braadvocht. Bind het vocht met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met Madeira en peper.

Tip

Vervang Madeira door rode port of sherry.

Serveertip

Duif met Madeirasaus, bleekselderij en gekookte krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug