Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Duif met Madeirasaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minutenIngrediënten
4 wilde duiven, 2 dl Madeira, 150 g gemengd gehakt, 1 ui, 1 tl tijm, 1 el bloem, 80 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Vul de duiven met het gehakt en bestrooi de buitenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Voeg de gehakte ui, de tijm en de Madeira toe en braad het geheel gedurende ± 35 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip met het braadvocht. Bind het vocht met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met Madeira en peper.
Tip
Vervang Madeira door rode port of sherry.
Serveertip
Duif met Madeirasaus, bleekselderij en gekookte krieltjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl