Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Duif met Rieslingsaus
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 wilde duiven, 4 dl Riesling wijn, 3 el rode bessengelei, 2 dl room, 2 tl laurierpoeder, 2 tl tijm, 100 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de binnenkant van de duiven met de laurier, de tijm, zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de duiven, gedurende ± 20 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip met het braadvocht. Neem de duiven uit de pan en houd ze warm. Blus de braadboter met de wijn en roer de aanbaksels los. Zeef het vocht, breng dit opnieuw aan de kook en kook het geheel in tot ± 2 dl. Voeg al roerende de bessengelei en de room toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de duiven op een verwarmde schaal en schenk een gedeelte van de saus eroverheen.
Tip
Vervang room door crème fraîche (beide zuivelproducten kunnen verwarmd worden - sour cream gaat gemakkelijk schiften).
Serveertip
Duiven met Rieslingsaus, spruitjes, gestoofde peertjes en gekookte groene pasta.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl