Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Duif met rode port

Recepten duif

Duif met rode port

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

4 wilde duiven, 4 el rode port, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de duiven met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de duiven, gedurende ± 20 minuten. Voeg de port toe bij het braden, keer de duiven regelmatig en bedruip met het braadvocht.

Tip

Vervang port door sherry en gebruik wildkruiden.

Serveertip

Gebraden duif met doperwten, komkommersla en een aardappelterrine.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug