Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Duif met rode port
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 wilde duiven, 4 el rode port, 100 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de duiven met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de duiven, gedurende ± 20 minuten. Voeg de port toe bij het braden, keer de duiven regelmatig en bedruip met het braadvocht.
Tip
Vervang port door sherry en gebruik wildkruiden.
Serveertip
Gebraden duif met doperwten, komkommersla en een aardappelterrine.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl